Aktuelt

Informasjon fra løype/dugnadssjef

Tirsdag 10.mai blir det dugnad. Fremmøte på Moheim k.10.00. 

Hilsen dugnadssjef Jakob

 

 

Informasjon fra styret

POT har nå utviklet nye hjemmesider, så vi er nå fortsatt å finne på pot-turist.no.  Det er sikkert noe som ennå ikke er helt på plass, men sammen med brukerne får vi det nok til?

Etter et møte med Porsgrunn kommune fikk POT vite at kommunen ønsker å rive Kjølnes gård og bruke eiendommen til noe annet.  Bygningene er jo også i dårlig forfatning. Kommunen ønsker at Porsgrunn O-lag og POT fortsatt skal være i Kjølnes-området, men det kan også være andre alternativer. Kommunen vil gi gi oss tilbud om andre fasiliteter. Det kan bli flere møter og befaringer mht. dette. Hvis noen har forslag til nye lokaler for POT, er det fint om dere gir et hint til noen i styret.

På styremøte 01.11.2021 fikk styret en orientering av Merethe Solstad i Arbeidsgruppa for Fra Togspor til Turvei (nedlagt jernbanelinje Porsgrunn – Larvik)

Vi ønsker alle medlemmer og turgåere et Godt nytt Turår 2022.

Planlagt vårmøte seniorer torsdag 10.03.2022 er avlyst. Vi kommer tilbake til ny dato.

 

 

Informasjon fra turleder

Vi vil her på hjemmesida og    POT sin facebookside.  holde dere oppdatert om situasjonen mht. turer/arrangementer og POT.

Tur på søndager (f.o.m 22.08.2021): Det blir uoffisielle turer på søndager fremover. Ikke søndager der POT har tur iflg. turprogrammet. Dagens tur blir bestemt av de som møter opp ved Jon’s Dekk & Felg på Vallermyrene kl.10.30.
For de som kjører med betales det kr. 50.- på langturer og kr. 30.- på korte turer.

  Rettelse – Rettelse – Rettelse mht. turfolder sendt ut vinter 2022

Turfolderen 2022 er nå sendt ut. Vi må beklage at det er feil i folderen på de 2 første turene. Turområdene stemmer.

– Tur 1: er søndag 24.04             Jarl Erik Forså – Robert Jensen.

– Tur 2: blir søndag 08.05         Geir Haugland – Karin Halvorsen.

Ellers så feirer vi POT sitt 75 års jubileum på Årholtstua 12. juni

Diverse aktuelt

26.02.2022: Vi har nå kommet til 2022 og nye turer venter. Jeg har nå lagt inn turene for 2022. Arkiv for seniorturer 2021 og Arkiv for medlemsturer 2021 finner vi nå i en egne faner under Om oss.  Hilsen Jarl Erik

Pilgrimsvandring søndag 24.april 2022:

Turen startet med gudstjeneste i Eidanger kirke. Etterpå ble pilgrimmene fraktet med buss til bommen i Oklungen. Ferden gikk så videre på skogsbilveien mot Siljan. Etter en god times vandring kom pilgrimmene frem til Årholtstua i Årholtdalen. Her var det pyntet langbord og grillen var tent. Deltakerne kunne grille pølser og annet godt og etterpå ble det servert «Berit-kake» og kaffe fra storkjelen. Løypesjef Jakob fortalte om Porsgrunn og Omegns Turistforening, Årholtstua og det store løypenettet i området. Så fortsatte pilgrimmene ferden på skogsbilveien mot Austad i Siljan. Der ventet bussen som fraktet dem videre til Siljan kirke hvor turen ble avsluttet. Det er hyggelig å møte så mange inne på vollen i Årholtdalen. 30 stk deltok på vandringen med Jan Erik Tangen som vandresjef. Vi tror det var en god PR for POT.

Berit og Jakob