Arkiv: Seniorturer 2021

Her har vi samle tekst og bilder fra våre seniorturer i 2021.

Seniortur 22.04.2021 Kattøya:

Vi startet fra parkeringen ved Nystrand Camping. I dag skal vi besøke Kattøya. Turen gikk først nordover og opp til den mye omtalte steinsettingen som ligger midt i traséen til den nye E18. Steinsettingen skal flyttes ned til den nedlagte hundeluftegården. Her skal det lages park med flere andre severdigheter og bl.a gapahuk.

Turen gikk videre over togtunnelen, hvor vi besøkte “hagen” til Marit Eriksen – tidligere Engers hage. Her har Marit ryddet og luket og plantet flere blomster. Så gikk vi videre over Kaasa bru hvor den eldgamle E18 gikk, så under jernbanen og over heia til Olavsberget hvor vi tok en rast. Vi gikk over brua til Kattøya hvor “milliondassen” ligger. Vi gikk også oppom hyttetomta til Alfhild Hovdan som eide Kattøya for mange år siden. Her fikk vi en orientering om hennes liv og virke.

Etter en lang og god rast i solen syd på øya, gikk vi innom gapahuken som kommunen har satt opp. Her er det også en sittegruppe, men den var fullstendig ødelagt, knust og brent i stykker sannsynligvis etter en ungdomsfest som hadde vært der. Trist at noen synes slikt er gøy.

Vi gikk så tilbake over brua og til parkeringen. Deltakerne virket fornøyd med turen.

Seniortur 19.08.2021 Fritidsparken:

Turen startet fra parkeringsplassen ved Trommedalsveien. Fritidsparken er et område med mange fasiliteter, slik som treningsløype for travhester, sykkelstier, lysløype, klatrebaner, utforbakke med skitrekk og mange andre ting.

Vi gikk forbi Furuheim som er et treningssenter for travhester, sykkelstier og sykkelbaner på kryss og tvers. Niste spiste vi ved nede ved Skienshallen på tribunen ved padelbanen. Padel er en blanding av tennis og squash.

Turen gikk tilbake via gapahuken og en liten park som Moflata skole har satt opp. Et imponerende syn. Så fulgte vi lysløypa tilbake til parkeringen. Dette området kan Skien kommune være stolt av. Her er det muligheter for alle. Det var 16 stk som i fint vær var med på turen som var ca 6km.

Seniortur 02.09.2021 Åfoss-stien:

02.09 inviterte Sverre Norbø Hagen POT seniorene med på tur. Denne gangen var det Åfosstien som var målet.   I godt turvær var 13 turglade pensjonister som møtte fram. Først tok Sverre oss med på en liten rundtur i bebyggelsen og bl.a. Var vi en tur innom hans egen hage hvor vi beundret utsikten mot Nordsjø.

Etter å ha passert Tingstua eller lensmannskontoret som hadde sitt utspring fra 1700tallet passerte vi Hentia gruve og steindammen i Hentiabekken.  Videre gikk vi langs trallebanen hvor det ble fraktet kalkspat fra Hentia gruve og ned til utskipningsplassen.

Videre passerte vi en gammel husmannsplass (også fra 1700 tallet), skjellbanken som er en gammel sjøbunn og steingjerdet som ble satt opp omkring 1770 av P. A. Meltvedt.

Vi fikk oss en fin rast med utsikt mot Skottfoss og Sverre benyttet anledningen til å orientere om neste tur som går fra Stavern mot Rakke. Etter en tur langs Kvernveien Kom vi tilbake til kjøretøyene våre og Sverre fikk en velfortjent applaus for dagens tur

Seniortur 16.09.2021 Stavern – Rakke Vest:

Dagens værmelding var ikke den beste og var vel grunnen til at det kun var 7 stykker som møtte opp. Men som vanlig når seniorene går på tur så kom det ikke en dråpe regn under hele turen.

Turens utgangspunkt var Risøya i Stavern og Sverre Nordbø Hagen loste oss trygt gjennom Staverns urbane strøk. Vi passerte havna før vi kom inn på det gamle festningsområdet hvor noen fikk frisket opp gamle minner om svunnen militærtjeneste. På vår tur videre passerte vi Minnehallen. Skråvika minte oss om ungdomstid med St. Hans og tilhørende moro. Videre bar det forbi Kysthospitalet før vi kom inn på hytteområdet  og stiene ut mot Rakke. Det ute fant vi en lun plass hvor det var en godt tilrettelagt rasteplass.

Etter å ha inntatt rikelig med med mat og drikke var tiden kommet til returen. Vi gikk bort til Kompasset hvor Jakob selvsagt måtte kontrollere himmelretningene. Selv om vi valgte noen andre stier tilbake kom vi likevel innom de kjente plassene. Sverre Nordbø  Hagen fikk sin velfortjente takk for at han nok en gang hadde lagt opp til en spennende tur.

Seniortur 30.09.2021 Kverndammen:

Starten gikk fra Tørmo kapell inn stien ved Vabakken-tunnelen. Vi gikk opp forbi kvernsteinene og til Kverndammen, over dammen og fulgte så stien på sydsiden og lysløypa opp til Skipperåsen. Der fyrte vi opp et bål og spiste nista vår og drakk kaffe.

Vi gikk tilbake via Frydentopp og forbi kirkegården. Det var bare tre stk. med på turen og det var skuffende da det var lite nedbør.

Seniortur 14.10.2021 Grevens vinkjeller:

14 seniorer møtte opp til tur med Tore Teigen som leder.  Optimistisk startet vi ved Lågens bredde og gikk motstrøms mot Bommestad.

Etter ca. 1,5 km var stien tatt av leirras og vi snudde tilbake til bilene, som forflytte oss over gamle Bommestad bru og til Bommestad hallen.

Så begynt vi på nytt mot målet, Grevens vinkjeller.  Tore pekte ut hvor Grevens gods hadde vært, men der lå det nå en morderne bondegård.

Forventningen steg når vi nærmet oss vinkjelleren. Noen mente de var tørre i halsen, skuffelsen var derfor stor nå vi fikk se at kjelleren bar fylt med stein. Medbrakt mat og drikke måtte erstatte de edle dråper vi hadde sett for oss. Maten ble inntatt på toppen med en fantastisk utsikt. Tore mente å se pyramiden i Egypt, men det var nok Minnehallen i Stavern der langt borte i horisonten. Nedturen gikk fint! Takk til Tore for fin informasjon underveis.Seniortur 28.10.2021 Årholtstua:

Tradisjonen tro ble tursesongen for seniorgruppa til Porsgrunn og Omegns Turistforening også i år avsluttet med en tur inn til Årholtstua. Turleder var  Knut Ahlbom. På grunn av anleggsarbeid på Mjøvannsdammen kunne vi denne gang ikke følge det vanlige opplegget inn til Årholtstua. I stedet ble det å følge skogbilveien fram og tilbake.  Vel framme ble vi møtt av Berit og Jakob som hadde fyrt opp bål og kokt en skikkelig kjele med skaukaffe.

Praten gikk lystig rundt bålet mens vi nøt vår medbrakte niste. Til kaffen serverte Berit nydelig hjembakt kake. Årets sesong har vært preget av pandemien og den usikkerhet det har skapt. Sammen med værutsikter gjorde det denne gang sitt til at vi kun var 12 stykker som deltok. Til gjengjeld fikk vi som var der en svært hyggelig opplevelse.