Seniortur 07.04.2022 Mølen

Endelig er tursesongen 2022 igang. Første tur gikk av stabelen 07.04 og startet tradisjonen tro med med en tur til Mølen. Vi fikk da merke at sur nordavind ikke er til å spøke med og at våren foreløpig holdt seg i ro. Men ti som ikke lot seg skremme av værmeldingen fikk en fin forsmak på tursesongen.

Fra parkeringen tok turleder Sverre Nordbø Hagen oss med gjennom Sørskogen fram mot Nevlunghavn. På vegen passerte vi UFOEN som forøvrig ble omtalt i tv-programmet Eventyrlig oppussing. Før vi tok turen gjennom Oddane Sand måtte vi en tur oppom Havneberget eller Skrikærberget som det også blir kalt. Derfra var det en kjempefin utsikt utover de nære kystområder. Etter å ha balansert på steinene i den våte stien langs Nevlungstranda fant vi le ved Saltstein og da smakte det godt med niste og varm kaffe.

Etter rasten gikk ferden videre til selve Mølen hvor vi gikk innom geoparken og videre utover til «gravhaugene». Før vi snudde for retur til bilene fikk vi også et glimt av danskebåten som var på tur inn til Langesund. En takk til Sverre for en vellykket tur.

Seniortur 07.04.2022