Seniortur 05.05.22 Slottet Bergsbygda

Seniortur 05.05 Slottet Bergsbygda.

I et strålende turvær la 19 glade seniorer fra Porsgrunn og Omegns igjen ut på tur. Med Jakob Kløverød som turleder startet vi denne gang ut fra parkeringen ved Brønnstadbukta i Bergsbygda. Derfra fulgte vi vegen over til Ormerfjorden for så å snu over mot Seivall. Det er klart at våren nå er i anmarsj. Vi observerte blant annet flere kirsebærtrær i full blomst. Ved Seivall ble det kafferast og medbrakt niste. Det ble da tid til litt mimring om tidligere tider med St. Hans feiring, båtliv og mye moro.

På vegen over mot Slottet passerte vi igangværende utbygginger og Blåbæråsen som det vel også er planer for. Jakob tok oss så med på en runde rundt Slottet og fortalte både om den spesielle steinsettingen og de fire hellerne hvor det er funnet spor etter bosetting. For å komme til toppen av Slottet er en avhengig av stige og tau. Det var derfor kun en av deltakerne som var modig nok til å ta turen opp. Returen ble delt opp ved at noen valgte å gå en ekstra runde ned til Brønnstadbukta. Men stor takk til Jakob Kløverød som tok oss med på på en fin rundtur i deilig vårvær.

Neste tur vil gå i området ved Geiteryggen. De som ikke vil møte opp på Kjølnes gård kan møte direkte opp på parkeringen ved Flykafeen. Så vel møtt til en ny tur 19.05.

Jan Hansen