Seniortur Kattøya 22.04.2021

Seniortur til Kattøya

Vi startet fra parkeringen ved Nystrand Camping. I dag skal vi besøke Kattøya. Turen gikk først nordover og opp til den mye omtalte steinsettingen som ligger midt i traséen til den nye E18. Steinsettingen skal flyttes ned til den nedlagte hundeluftegården. Her skal det lages park med flere andre severdigheter og bl.a gapahuk.

Turen gikk videre over togtunnelen, hvor vi besøkte “hagen” til Marit Eriksen – tidligere Engers hage. Her har Marit ryddet og luket og plantet flere blomster. Så gikk vi videre over Kaasa bru hvor den eldgamle E18 gikk, så under jernbanen og over heia til Olavsberget hvor vi tok en rast. Vi gikk over brua til Kattøya hvor “milliondassen” ligger. Vi gikk også oppom hyttetomta til Alfhild Hovdan som eide Kattøya for mange år siden. Her fikk vi en orientering om hennes liv og virke.

Etter en lang og god rast i solen syd på øya, gikk vi innom gapahuken som kommunen har satt opp. Her er det også en sittegruppe, men den var fullstendig ødelagt, knust og brent i stykker sannsynligvis etter en ungdomsfest som hadde vært der. Trist at noen synes slikt er gøy.

Vi gikk så tilbake over brua og til parkeringen. Deltakerne virket fornøyd med turen.