Seniortur Østre Halsen/Oterøya 01.09.2022

Etter en forsiktig oppstart til Jypleviktangen møtte hele 24 seniorer opp for å dra på tur med Sverre Nordbø Hagen. Han tok oss med til  Larvik og utløpet av Lågen. Fra parkeringen gikk turen over ei bru og ut på Oterøya som ligger bare at steinkast fra land. Øya er et populært område for turgåere, fiskere og badegjester. Det var mange fine utsiktspunkter mot Larviksfjorden og over mot Stavern og Minnehallen.

Etter rundturen på øya gikk vi ut på Sukkersletta. Det er et populært friområde med tilhuggede granittblokker, fin gressplen og badestrand. I og med at dette er et fint sted for piknik passet det fint å ta matrasten her. Fra Sukkersletta la vi kursen nordover til Hvittensand. Her har Lågen lagt igjen store mengder med lys sand og skapt en kjempemessig badeplass. Dog skal man vise aktsomhet fordi Lågen kan by på skumle strømmer.

Fra Hvittensand fikk vi et siste glimt av Oseberget før vi gikk gjennom en meget koselig bebyggelse og tilbake til parkeringsplassen. Sverre fikk fortjent applaus for turen og ikke minst fordi han er flink til å ta oss med på nye områder.

Jan Hansen